Kategoriarkiv: Nyheder

Sejrsglæde!

Sejren er i hus!

Hvert år glædes jeg over, at møde glade og feststemte studenter af alle slags i gademiljøet – der er intet mere livsbekræftende end en flok unge, der efter 2- 3 års hårde slid endelig er nået i mål og for en stund kan føle sig frie, kan indtage hele verden og ride på en bølge af sejrsrus. Glemt er de svære stunder, hvor tvivlen på egne evner er ved at få overtaget, hvor selv et flot 10- tal ikke er godt nok, hvor det indre og ydre forventningspres er ved at sparke til det skrøbelige fundament, man som ung gymnasieelev står på.

Kampen

For mange unge er tiden som gymnasielev en hård tid. Flere og flere føler sig pressede af både egne og andres krav. De føler sig ofte alene med problemerne og har svært ved at snakke med familie og venner om det, der fylder i deres hverdag. De dykker ned i studierne og bliver mere og mere fokuserede på, at præstere det optimale og uanset, hvor hårdt de arbejder og hvor godt de præsterer, så er de selvkritiske og selvbebrejdende. De kunne godt lige have lagt sig lidt mere i selen og givet den en ekstra skalle – tænker de og bliver ofte ramt af selvbebrejdelser og manglende tro på egne evner.

Heldigvis kommer langt størsteparten af de unge godt ud på den anden side og står rent fagligt rigtig godt rustet til de fremtidige studier. En del er dog stadig præget af en manglende tro på egen værd og egne evner. De kan have svært ved at se meningen med det hele og finde retning i livet og har brug for den rette støtte i rette tid. De mangler ofte hjælp til at kunne skabe sig overblikket og redskaber til at få bygget det solide fundament til at komme videre i livet såvel som studerende som menneske.

Hvad gør du?

Kan du genkende nogle af de nævnte symptomer og synes du også, det er svært at leve op til alle forventningerne? Oplever du samtidig en manglende tro på, at du kan klare det og føler dig presset af det, så kan det være en god idé  at få hjælp hertil – jo før du får justeret ind og får skabt nye måder at anskue og tackle udfordringerne på, jo nemmere og hurtigtigere vil du opleve, at du får det bedre og overskud til at håndtere de ting, der dukker op uden det slår dig hel ud af kurs.

Jeg har gennem årene hjulpet en del gymnasie- og HF- elever, for hvem en studenter-/HF- eksamen var en urealistisk drøm. De er kommet  – ikke bare igennem – men også godt igennem årene og er endt med endog meget flotte eksaminer, som det slet ikke havde troet på, var muligt. Arbejdet kan enten foregå i små grupper, eller individuelt afhængig af, hvilke ønsker og behov, den enkelte har- men altid med en tilknyttet Hotline, så hjælpen er nær, når behovet opstår.

Vil du høre mere?

Så grib fat i mig allerede i dag og lad os få en uforpligtende snak om, hvad der fylder for dig og hvad du har brug – så finder vi sammen en god løsning. Jeg tilbyder personlig rådgivning og mentoring til gymnasie- og HF- elever.

 

Mange venlige hilsner

Else Dyrvig

Personlig mentor & rådgiver